Monday, May 12, 2014

Ostematrix

 
Perbezaan Shaklee :-
Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapan adalah 99%. Formulanya unik dibuat dari mineral semulajadi dan dan garam mineral dari laut Mati ,mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zink kuprum, magnes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Manfaat Utama :-
 • Menguatkan tulang - kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia(ricket dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan meransang darah untuk memekat.
 • Memperbaiki kekejangan dan kebas - Kebas : pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
 •  Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah , memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ia juga membaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
 • Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
 •  Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan meransang detoksifikasi.
 • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.
 • Vitamin D - Dinamakan sebagai Vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit peridontal. Vegetarian yang kurang terdedah kepada cahaya matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil suplemen Vitamin D.
 • Magnesium - Ini adalah ion positif no.2 penting dalam tubuh kita. Ianya menggalakan komposisi tulang dan rawan. membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk mengahsilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
 •  Zinc, boron, maganes, kuprum - Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot,menyusun enzim yang diperlukanuntuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis. 


Bagaimana memilih kalsium premium??

 • Pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium.
 • Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelakan keracunan plumbum.
 • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut bolej menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright (c) 2010 SueShuhada. Design by WpThemesExpert
Blogger Template by New Blogger Templates.